Priprema za selidbe sa decom

Deca su neverovatna, ali mogu biti i pregršt. Kada se pripremite za novi početak u novom domu, a zatim dodate decu u mešavinu, to obično rezultira izuzetno uzbudljivim ili izuzetno stresnim iskustvom.

Važno je da se organizujete i pripremite decu unapred za selidbu, posebno onu za nos, kako ne bi završili izbezumljeno kad dan kretanja krene. Na kraju, uzimate sve njihove igračke, stalan nameštaj i stvari koje uzimaju zdravo za gotovo i bukvalno ih premeštate iz ograničenja njihove krajnje udobne zone. Tako je lako razumeti zašto čujemo toliko mnogo priča o mališanima koji kažu da se žele vratiti u svoju staru kuću ili koji odbijaju da nazovu svoju novu kuću „domom“.

Dakle, evo nekoliko proverenih saveta zasnovanih na pokretnim iskustvima drugih roditelja koji su zaista pomogli njihovim malim grickalicama da usvoje i prilagode se svom novom domu. I mnogo olakšao preseljenje kuće sa decom celoj porodici. Uključeni roditelji!

PRIPREMA MLADE DECE ZA SELITVO KUĆE Za početak vam pomaže ako ste iskreni i unapred o procesu seljenja. Ne činite potez potpunim iznenađenjem za svoju decu: Šansa je da mlađa deca i dalje neće u potpunosti razumeti, ali pomaže ako im to objasnite (iznova i iznova).

Ali dok objašnjavate, smatrali smo da su ove tačke najkorisnije:

Obavezno znajte da kada stignu vaši uklanjači ne odvoze stvari: već ih spremaju u svoj novi dom. Istražite svoj novi kvart u potrazi za uzbudljivim novim mogućnostima koje će vaša deca uživati, poput lokalnih parkova, igrališta, prodavnica i drugih zabavnih centara. Preseljenje u novi dom Vodite svoju decu u posetu novom domu kako biste ih upoznali sa njihovom novom postavkom. Ako su dovoljno stari, naterajte ih da pomognu da ‘planiraju’ gde će sve ići. Ovo može biti zabavna i zanimljiva aktivnost, ali takođe može smanjiti nivo anksioznosti i stvoriti uzbuđenje. Ako su malo starija, razgovarajte sa decom o porodičnim planovima tokom porodičnog sastanka i uključite ih u neki od procesa donošenja odluka Pokažite svojoj deci svoju novu spavaću sobu kako bi bila upoznata sa svojom zonom spavanja / udobnosti da će biti u njihovoj novoj kući. Ispričajte im uzbudljive i smešne priče o prethodnim potezima koje ste morali da prenesete pozitivnim vibracijama o procesu kretanja. Ne stidite se da tražite pomoć od porodice i prijatelja. Možda mogu da vode vašu decu na izlet na jedan dan, dok pokretači uklone sve njihove stvari. Ili čak i za prespavanje prve noći dok ne budete imali vremena za raspakivanje i postavljanje dečije sobe. Predstavite potez kao pozitivno iskustvo sa novim počecima i novim avanturama u potpuno novom kvartu. Krenite u istraživanje sa decom! Podsetite svoje mališane da i dalje mogu da održavaju kontakt sa starim komšijama i prijateljima. Ako se nikada ranije nisu preselili, pročitajte im priče i knjige o preseljenju kako se ne bi šokirali danom preseljenja.