Priprema za selidbe – kuhinjski aparati

U nekoliko redova daćemo neke od saveta za pripremu selidbe bele tehnike. Sigurno akose spremate za selidbe da razmišljate šta i kako ćete sa zamrivačem, frižiderom, veš mašinom. Naša agencija jeftine selidbe Beograd nudi kompletnu uslugu tako da ste ako e selite sa nama uvek u prednosti.

Selidbe frižidera

U nedeljama pre preseljenja, potrošite zalihe hrane u zamrzivaču frižiderom tako što ćete napraviti plan obroka koji će vam pomoći da sve potrošite bez previše trošenja. Supe, čorbe, kari i jela od čilija odličan su način da potrošite velike količine smrznutog povrća koje imate. Kako da se pripremite za selidbe frižidera. Zamrznite frižider unapred. Evo kako: Uklonite svu preostalu hranu i prebacite je u hladnu kutiju. Isključite struju, vrata ostavite otvorena i okružite ih starim peškirima. Redovno proveravajte njegov napredak kako biste bili sigurni da na podu nema previše vode. Kad sav led prođe, očistite svaku fioku i zamenite. Uklonite i očistite sve staklene police i transportujte ih odvojeno. Ostavite vrata poluotvorena dok se ne pomerite kako biste sprečili porast plesni. Zalepite vrata selotejpom i umotajte mekim pokrivačem kako biste sprečili ogrebotine. Vaš uređaj je sada spreman za transport. Nikada nemojte prenositi frižider sa zamrzivačem dok je još pun hrane; nastali nered će biti mnogo veći posao za čišćenje nego ako ga za početak jednostavno odmrznete i očistite. Kada ponovo instalirate zamrzivač frižidera u svoje novo svojstvo, obavezno ga ostavite da stoji dovoljno dugo uspravno pre nego što ga uključite. To omogućava tečnosti unutar mehanike da se ponovo slegne. Obično je dovoljan period od 24 sata, ali treba da pogledate priručnik za koji niste sigurni. Ako ga uključite prerano, možda neće uspeti.

Selidbe mašine za pranje veša

Uređaji poput ovog su veoma teški, zato budite oprezni kada ih pomerate da se ne povredite. Mašina za pranje veša mora se transportovati uspravno kako bi se minimalizovao rizik od oštećenja. Možda se čini očiglednim, ali nemojte uzimati zdravo za gotovo da će vaša nova kuhinja imati spremno mesto za odmaranje vašeg uređaja. Prvo proverite ako niste sigurni i unajmite majstora ili vodoinstalatera ako je potrebno da ih povežete na vodovod. Neke kompanije za uklanjanje imat će člana tima kvalifikovanog za preduzimanje ovih vrsta poteza, zato unaprijed zatražite i budite spremni da platite dodatnu uslugu. Obratite posebnu pažnju na svoj uređaj za prvo pranje nakon što je instaliran na novom mestu, tako da budete sigurni da potez nije prouzrokovao curenje.

Selidbe šporeta

Nije preporučljivo da sami pokušate da povežete ili odspojite pećnicu, posebno ako je na gas. Potražite pomoć kvalifikovanog inženjera kako biste bili sigurni da je to sigurno urađeno. Očistite rernu temeljito pre nego što počnete da je premeštate i uklonite sve nepomične predmete koji bi mogli otpasti, poput plinskih prstenova, i odložite ih u jasno označenu kutiju. Kao i kod frižidera sa zamrzivačem, vrata zalepite selotejpom i umotajte u pokrivač. Jedinica pećnice može biti pričvršćena na zid kako bi je držala na mestu, tako da će biti potrebno ukloniti sve zavrtnje pre nego što se izvuče iz položaja (ali to će verovatno biti učinjeno kada je odspojena). Neke pećnice imaju ugrađene točkove koji omogućavaju lako kretanje.