Saveti kako da osigurate svoju selidbu

U vašem je najboljem interesu da osigurate svoje stvari tokom selidbe. Preseljenje ponekad može oštetiti vaše stvari. Agencija za selidbe bi mogao bezbrižno da se nosi sa vašom kutijom i vaše dragoceno porodično nasledstvo može biti izgubljeno ili čak može biti nešto što svakodnevno koristite, poput računara. Troškovi zamene tog proizvoda mogli bi biti veći na novom mestu u koje se useljavate i to vam može stvoriti ogroman stres. Svaku gnjavažu možete izbeći ako imate osigurane sve stvari.

Jeftine selidbe Beograd jedina agencija koja daje garanciju na uslugu i osiguranje vaših stvari

Evo nekoliko saveta za osiguranje stvari koje ćete preseliti:

Pripremite popis stvari koje se selite i to bi trebalo da bude opsežna lista. Tek nakon što pripremite inventar koji sadrži sva vaša domaćinstva i razne predmete, možete ga osigurati. Osiguravači izračunavaju rizike i premije na osnovu celokupne vrednosti stvari koje planirate da preselite.

Troškovi zamene robe na odredištu Nije dovoljno samo znati stvarne troškove predmeta koje premeštate već i iznos koji biste zahtevali da nadomestite izgubljene predmete na odredištu. To je zato što ako dobijete naknadu nižu od stope zamene, to bi se pokazalo kao problem. Dakle, istražite troškove života na odredištu koristeći turističke stranice ili vodiče i budite informisani o procentu štete koju biste dobili od osiguravajuće kompanije ako bi se dogodilo najgore.

Ne potcenjujte svoju robu

Ovo je često problem sa kojim se suočavaju ljudi koji žele popust više nego ikad. Kada odete kod kompanije koja se seli ili kod osiguravača, pogrešno vam preporučuju da potcenite svoj posed kako bi to smanjilo troškove vaše isplate. I bili biste u iskušenju da to učinite jer je jeftino. Ali vratilo bi se da vas ugrize kada je vaša roba oštećena i ako ne dobijete nedovoljnu naknadu.

Navedite opširne detalje Kompanija za selidbe koristi inventar da bi preselila i osigurala vaše stvari. Navedite ime, količinu i cenu svake stavke. Na ovaj način inventar može imati više svrha. Znate gde su i koliko su predmeti i kada raspakujete svoje stvari, takođe znate gde šta da pronađete. Ako izgubite predmet, znaćete koliko košta njegova zamena i shodno tome planirajte.

Izjavite svoje skupe predmete

Kada prevozite skupe stvari, pobrinite se da imate što više pisanih podataka. Potpisnik kompanije za selidbe zahtevaće dokaz o vašem vlasništvu. Za to možete pokazati račun i identitet. Napravite puno fotografija skupocenog predmeta, odštampajte ih u boji, napišite datum, potpišite ih i priložite svom inventaru.

Ovi koraci će osigurati vaše stvari i ne biste morali da brinete zbog toga. Pronađite agenciju za selidbe koji su pouzdani i stekli neospornu reputaciju.